Ihmiset
Riku Lehtopolku
Riku Lehtopolku on monipuolisesti tanssin kentällä toimiva tanssitaiteilija. Hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina Pori Dance Companyssa vuodesta 2001 esiintyen mm. Jorma Uotisen, Tero Saarisen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Jarkko Mandelinin teoksissa. Lehtopolku toimi myös ryhmän toisena taiteellisena johtajana vuosina 2014-2019. Vuodesta 2020 alkaen Lehtopolku on ollut Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja. Vierailijana Lehtopolku on nähty mm. Suomen Kansallisbaletin, Skånes Dansteaterin, Iceland Dance Companyn sekä Carl Knif Companyn ja Susanna Leinonen Companyn tuotannoissa. Vuodesta 2006 Lehtopolku on toiminut Jorma Uotisen koreografisena assistenttina ja tämän teosten harjoittajana mm. Suomen Kansallisbaletissa sekä Tanskan Kuninkaallisessa Baletissa. Lehtopolku on luonut Pori Dance Companylle 11 teosta, joista viimeisin on maaliskuussa kantaesitetty Songs. Lisäksi hänen töitään on nähty mm. Oulun kaupunginteatterin, Blind Gut Companyn ja useiden festivaalien ohjelmistoissa.
Meri Tankka
Meri Tankka on syntyperäinen porilainen, joka valmistui tanssijaksi Tampereen konservatoriolta 2005 ja on sen jälkeen jatkokouluttautunut mm. balettipedagogiikan erikoisopinnoilla Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella sekä tanssinopettajaopinnoilla Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tankka on työskennellyt Pori Dance Companyssa vuodesta 2000 ja tanssinut siitä lähtien lähes kaikissa ryhmän teoksissa. Hän on esiintynyt ryhmän mukana mm. Etelä-Koreassa, Saksassa, Ruotsissa, Ranskassa, Venäjällä ja Skotlannissa. Meri on saavuttanut lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja alan tapahtumissa, mm. voitto Concours Euro-Dance Paris -kilpailussa. Tankka on toiminut Porissa pitkään myös tanssinopettajana. Nykyisin hän on toinen Tanssikoulu Tankan omistajista sekä koulun rehtori.
Riikka Tankka
Riikka Tankka on porilainen tanssija ja tanssinopettaja, joka suoritti tanssijan ammattitutkinnon Tampereen konservatoriolla. Opetustyössä Tankka on toiminut vuodesta 1999 ja kiinnitettynä tanssijana Pori Dance Companyssa vuodesta 2000. Tankka kuuluu ryhmän kantaviin voimiin, ja hän uransa aikana esiintynyt monien tunnettujen koreografien kuten Tero Saarisen, Jorma Uotisen, Marjo Kuuselan, Carl Knifin, Pattie Obeyn, Frank Chavesin ja Riku Lehtopolun teoksissa. Tankka on ollut mukana useilla esiintymiskiertueilla Euroopassa ja Aasiassa ja hän on osallistunut myös moniin alan kilpailuihin menestyksekkäästi niin koti- kuin ulkomaillakin. Riikka Tankka on Tanssikoulu Tankan toimitusjohtaja ja toinen omistaja, ja toimii myös koulun opettajana.
Kati Aalto
Kati Aalto on porilainen tanssija ja tanssinopettaja. Aalto on Tanssikoulu Liisa Nojosen kasvatti, joka on opiskellut tanssia niin kotimaassa kuin ulkomailla, mm. Tampereen konservation alaisuudessa, Dance Center of Columbiassa Chicagossa sekä Lontoossa Pineapple- ja Works-studioilla. Aalto on tanssinut Pori Dance Companyssa ryhmän perustamisesta saakka ja esiintynyt monien merkittävien koreografien teoksissa. Hän on kiertänyt ryhmän mukana useissa Euroopan maissa ja Aasiassa. Pori Dance Companyn lisäksi Aalto on tanssinut Lynda Martha Companyssa Chicagossa, ollut mukana Porin Teatterin tuotannoissa sekä erilaisissa yhteistyöproduktioissa Rakastajat-teatterin ja Pori Sinfoniettan kanssa. Vuonna 2022 Aallolle myönnettiin Satakunnan Taidepalkinto tunnustuksena pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä tanssitaiteen parissa esiintyvänä taiteilijana ja tanssinopettajana.
Toni Randell
Toni Randell on esitystekniikan ammattilainen, joka on työskennellyt lukuisissa produktioissa ja tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla. Pori Dance Companyn tuotannoissa hän on ollut mukana yli kymmenen vuotta, mm. äänisuunnittelijana teoksissa S T R E A M ja Bonding, sekä valosuunnittelijana teoksissa Romukylän kuolleisjuhlat ja Tänä iltana.
Oskari Kymäläinen
Oskari Kymäläinen on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksesta vuonna 2019. Valmistumisensa jälkeen Kymäläinen on työskennellyt Tero Saarinen Companyn tanssijana esiintyen useissa Tero Saarisen teoksissa ja viimeisimpänä Imre ja Marne Van Opstalin teoksessa Heart Drive. Kymäläinen on vieraillut Pori Dance Companyn tanssijana useita kertoja vuodesta 2019 saakka ja esiintynyt mm. Riku Lehtopolun teoksissa Romukylän kuolleisjuhlat (2019) ja Tänä iltana (2021). Tanssijantyönsä lisäksi Kymäläinen on työskennellyt myös koreografina, jonka töitä on esitetty muun muassa Amos Rex -museossa.
Cayan Atalmis
Cayan Atalmis on porilaislähtöinen, nykyisin Salzburgissa asuva tanssija. Atalmis aloitti tanssin street-lajeilla, josta kiinnostus tanssia kohtaan laajeni balettiin, jazziin ja nykytanssiin. Tanssikoulu Tankalla suoritettujen opintojen jälkeen Atalmis jatkoi ammattiopintoihin Taideakatemialle Turkuun. Atalmis oli yksi Talent Suomi -kilpailun finalisteista vuonna 2021. Hän on työskennellyt tanssijana useissa tv-tuotannoissa sekä mm. Reija Wäreen kanssa, viimeisimpänä Kansallisoopperan CircOpera 2.0 -tuotannossa. Pori Dance Companyssa Atalmis on esiintynyt Riku Lehtopolun teoksessa Songs. Tällä hetkellä Atalmis opiskelee tanssia Itävallassa Sead – Salzburg Experimental Academy of Dance -koulussa.
Mia Jaatinen
Mia Jaatinen on vapaan tanssin kentällä toimiva tanssija-koreografi sekä pedagogi. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta (2015) sekä tanssipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (2013). Mia työskentelee mm. Kinetic Orchestra – tanssiryhmässä sekä MMM-kollektiivissa. Hän on työskennellyt mm. Sonya Lindforsin, Johanna Nuutisen ja Iiro Näkin teoksissa. Lisäksi hän tuottaa omia taiteellisia ulostuloja, joista viimeisimpiä ovat olleet RIEHA (Zodiak 2023) ja Red Desert (2022).
Sanni Giordani
Sanni Giordani on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2014 sekä taiteen maisteriksi Aalto yliopistosta vuonna 2022. Hän on työskennellyt tanssiryhmä Kinetic Orchestrassa vuodesta 2016 lähtien ja on nykyään kiinnitettynä ryhmään vakituisena tanssijana. Aiemmin Sanni on tanssinut myös mm. Susanna Leinonen Companyssa, Mia Jaatisen, Iiro Näkin, Jenni Kivelän ja Tuomo Railon teoksissa. Sannin viimeisimpiä omia koreografioita ovat Vantaan Tanssiopiston opetusteatterille valmistettu Everything in its right place sekä Kinetic Orchestralle tehty Mostly Mass, jota esitettiin mm. Kuopio Tanssii ja Soi – festivaaleilla. Sanni toimii myös opettajana opettaen nykytanssia, partnerointia ja balettia Kinetic Orchestran järjestämillä kursseilla, Sead – Salzburg Experimental Academy of Dance -koulussa, Itävallassa, Laajasalon opiston tanssilinjalla sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Taiteilijana Sanni on viehättynyt tilojen ja tunnelmien rakentelusta, tummasta huumorista ja yhdessä liikkuvien kehojen luomasta värähtelystä.
Kasperi Kolehmainen
Kasperi Kolehmainen on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksesta keväällä 2022. Klassisen baletin opintojen rinnalla Kolehmainen keskittyi vahvasti nykytanssiin tehden koreografioita itselleen ja muille. Hänen teoksiaan on palkittu mm. Valtakunnallisessa balettikilpailussa, Vuoden nuori tanssi -tapahtumassa sekä Performing Arts SM -kilpailuissa. Valmistumisensa jälkeen Kolehmainen on esiintynyt mm. Tanssiteatteri Glims & Glomsin ja Susanna Leinonen Companyn tuotannoissa, Suomen Kansallisbaletin produktioissa, musiikkivideoilla sekä tv-ohjelmissa kuten Elämäni biisissä, Urheilugaalassa ja Emma-gaalassa. Pori Dance Companyssa Kolehmainen tanssii Riku Lehtopolun teoksessa Songs. Esiintyjäntyönsä lisäksi hän toimii freelance-tanssijana ja -tanssinopettajana.
Fiia Lamminen
Fiia Lamminen on nuori ulvilalaislähtöinen tanssija, joka aloitti tanssiopintonsa 3-vuotiaana Tanssikoulu Liisa Nojosella. Viimeisten 16 vuoden aikana Fiia on opiskellut monipuolisesti tanssia baletista steppiin ja jazzista nykytanssiin. Hän on suorittanut Tanssikoulu Tankalla tanssin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän tanssien päättötyönään pääroolin Riku Lehtopolun teoksessa Pikku-Skrööderin sytkyt. Fiia on saavuttanut menestystä monissa kilpailuissa, kuten ensimmäiset palkinnot Moskovan Grand Dance Festival- kilpailussa 2019 ja It´s all in jazz- kilpailussa 2018. Fiia on tanssinut Pori Dance Companyssa teoksissa Songs ja Juostaanko? ja esiintynyt ryhmän mukana mm. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla sekä Battery Dance Festivalilla New Yorkissa.
Eero Auvinen
Eero Auvinen on turkulaislähtöinen, nykyisin Helsingissä asuva äänisuunnittelija. Auvinen työskentelee tällä hetkellä vakituisena äänisuunnittelijana Suomen Kansallisoopperassa ja -baletissa. Aiemmin Auvinen on työskennellyt äänisuunnittelijana ja säveltäjänä esittävän taiteen kentällä eri puolilla Suomea, viimeisimpänä mm. Turun kaupunginteatterissa, Aurinkobaletissa sekä useissa Pori Dance Companyn teoksissa. Auvinen toimii myös itsenäisenä äänitaiteilijana ja muusikkona.
Suvi Nieminen
Suvi Nieminen on turkulaistunut tanssitaiteilija. Nieminen työskentelee monipuolisesti tanssin kentällä ja kokemusta on karttunut sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä näyttämöiltä. Vuonna 2014 hän perusti yhdessä tanssitaiteilija Ilona Salosen kanssa Turussa toimivan MP- kollektiivin. Tämän lisäksi hän on työskennellyt tanssijana helsinkiläisessä Kinetic Orchestra -ryhmässä vuodesta 2017 lähtien. Vuonna 2019 Nieminen valittiin Läntisen tanssin aluekeskuksen Kiertoliike-taiteilijaksi ja hän edusti Varsinais-Suomen tanssitaiteilijoita Tanssin Aluekeskusverkoston Kiertoliike-tapahtumassa. Syksyllä 2022 hän aloitti työskentelyn freelance tanssijana
nykytanssiryhmä Susanna Leinonen Company:ssa. Tanssinopettajaksi Nieminen on valmistunut 2013 Turun Taideakatemiasta ja hän työskentelee aktiivisesti nykytanssin lattiatekniikan ja partneroinnin parissa.
Olli Lautiola
Olli Lautiola on Helsingissä pääsääntöisesti toimiva freelance tanssintekijä, äänisuunnittelija ja tanssinopettaja. Hän valmistui tanssin kandidaatiksi Tukholman taideyliopistosta vuonna 2017 ja on sen jälkeen työskennellyt nykytanssin kentällä laajalti monien ryhmien ja koreografien teoksissa niin esiintyjänä kuin äänisuunnittelijana. Olli on esiintynyt muun muassa Tanssiteatteri Minimin, Carl Knif Companyn sekä Petri Kekoni Companyn tuotannoissa. Koreografina hän on viimeisimpänä tehnyt teoksen SIDOKSIA (2022) Vantaan tanssiopiston opetusteatterille.
Opetustyö kulkee vahvasti Ollin tanssijantyön rinnalla. Olli ohjaa tunteja muun muassa nykytanssissa, tanssiakrobatiassa, lattiatekniikassa ja kontaktityöskentelyssä.
Äänisuunnittelijana Olli työskentelee pääasiassa näyttämötaiteen parissa, mutta hän on tuottanut ääntä myös installaatioiden, elokuvamusiikin sekä mainosten muodossa. Muusikkona ja tuottajana Olli toimii Kahdeksan Vuodenaikaa yhtyeessä. Hänen tyylinsä kulkee popin, elektronisen musiikin, elokuvallisten tunnelmien sekä ambient tuotantojen välimaastossa. Äänisuunnittelua Olli on tehnyt muun muassa Tanssiteatteri Minimin ja Zodiakin tuotannoissa.
Mikko Kaukonen
Mikko Kaukonen on esityssuunnittelija, joka työskentelee pääsääntöisesti tila- sekä valosuunnittelijana. Mikko työskentelee yleensä tanssin sekä performanssitaiteen kentällä. Töissään häntä kiinnostaa esitysdramaturgia suunnittelijan näkökulmasta, sekä esitykselle oleellisen visuaalisen tilan ja kielen etsiminen. Mikko on työskennellyt esimerkiksi valomestarina, valosuunnittelijana, äänisuunnittelijana sekä esiintyjänä ja toivoo katsojan näkevän esityksen yhtenäisenä kokonaisuutena, josta on koettavissa työryhmän yhteinen panos teoksen aiheiden äärellä työskentelystä.
Pinja Grönberg
Pinja Grönberg on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Tukholman Taideyliopistosta vuonna 2017. Pinja on työskennellyt nykytanssin vapaalla kentällä tanssijana ja esiintyjänä vaihtelevien koreografien ja kokoonpanojen kanssa. Viimeisimpänä hän on esiintynyt Tanssiteatteri Minimin ja Kielo Dance Companyn tuotannoissa. Pinja työskentelee myös opettajana erilaisissa ympäristöissä tanssin harrastajien sekä ammattilaisten parissa.
Elli Virtanen
Elli Virtanen on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka valmistuu tanssin ja koreografian kandidaatiksi Den Danske Scenekunstskolesta keväällä 2024. Opintojensa ohella Elli on työskennellyt monipuolisesti tanssijana ja esiintyjänä eri kokoonpanoissa niin Suomessa kuin myös ulkomailla. Viimeisimpänä hän on esiintynyt tanssijana Mikael Marcimain ohjaamassa Netflix elokuvassa “An honest life” (2023) sekä Amos Rexin “GENERATION 2023” näyttelyssä (2023).
Esiintyjäntyön lisäksi Elli työskentelee koreografina. Hänen viimeisin teoksensa “SOFT BLAST” on osana Dansehallernen “New Shit” tuotantoa (2024).
Maria Nurmela
ABOA-aprahalla palkittu (2020) Maria Nurmela on freelance-tanssitaiteilija, joka toimii alueellisesti kotikaupungissaan Turussa, kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän luo monimuotoisia esityksiä, tuottaa tapahtumia, tanssii monien nimekkäiden koreografien teoksissa, opettaa tanssia, mentoroi, sekä toimii Feldenkrais-menetelmän ohjaajana.
Useat kansainvälisesti arvostetut koreografit, mm. Susanne Linke (2012-), Avidan Ben Giat (2019) sekä Susanna Leinonen (2019-2020) ovat työllistäneet Mariaa teoksissaan. Marian pisin yhteistyö on koreografi Tero Saarisen kanssa; Maria työskenteli Tero Saarinen Companyssa vuosina 2002-2017 niin tanssijana, harjoittajana, TERO-tekniikan opettajana sekä veti Companyn nelivuotista yhteisötaiteellista Apollo tanssii-hanketta (2012-2017).
Vuodesta 2016 lähtien Maria on keskittynyt omiin taiteellisiin projekteihinsa. Hänen teoksiaan on esitetty monilla festivaaleilla sekä Suomessa että ulkomailla, kuten Critical Path Sydneyssä (2019) ja Palais de Tokyo -museossa Pariisissa (2018). Marian teokset ovat usein poikkitaiteellisia, toteutuvat niin perinteisissä teatteri- kuin epätavallisissa esitystiloissa, sekä digitaalisesti että elokuvan muodossa. Hän käsittelee teoksissaan inhimillisiä ja ajankohtaisia teemoja kehollisuuden kautta sekä pohtii myös teemoja ei-inhimillisestä ja muunlajisista. Analogisuus on usein keskeistä Marian teoksissa.
Kalle Ropponen
Kalle Ropponen on suomalainen valosuunnittelija TeM. Hän on ollut kiinnitettynä Kansallisteatteriin huhtikuusta 2020 alkaen. Monissa kotimaisissa teattereissa työskennelleen Ropposen viimeaikaisia taiteellisia töitä ovat olleet Metsä Furiosa, Europeana ja Sanantuoja Kansallisteatterissa sekä Niskavuoren nuori emäntä Turun Kaupunginteatterissa, Don Giovanni Kansallisoopperassa sekä Joutsenlampi Kansallisbaletissa. Kalle Ropponen ja Maria Nurmela ovat tehneet yhteistyötä aiemmin mm. Nurmelan teoksissa Lähempänä villiä sydäntä sekä Falling through the disappearing light.